Stansted Lufthavn


Stansted er Englands fjerdestørste lufthavn. Det er også den nyeste og hurtigst voksende af slagsen. Mange lavprisflyselskaber benytter sig af denne lufthavn som ligger 40 kilometer uden for London centrum.

Stansted Lufthavn vokser konstant. På nuværende tidspunkt afgår der fly fra Stansted til cirka 160 destinationer i over 30 lande. Omkring 23 millioner passagerer benytter lufthavnen hvert år, og derfor har den også et bredt udbud af shopping, restauranter og caféer til at underholde de ventende passagerer. Ligesom andre større lufthavne tilbyder Stansted butikker med alt fra modetøj og parfumer til teknikprodukter og toldfrie varer.

Den hurtigste måde at komme fra lufthavnen til centrum er med toglinjen Stansted Express. Der er mellem to og fire afgange i timen i tidsrummet 04.30-23.30. Billetter kan købes på stationen og koster 18 pund. Turen tager 45 minutter, og toget går til London Liverpool Street. Herfra går fire forskellige linjer med London Underground til øvrige dele af byen. Stansted Express stopper også på Bishop's Stortford, Harlow Town og Tottenham Hale. Fra sidstnævnte station kan man fange undergrundsbanen Victoria Line. Togene National Express East Anglia går til Stratford i den østlige den af London. Alle toge går fra Stansted Lufthavns togstation, som ligger meget tæt på terminalen.
National Express busserne kører til det centrale London med endestationen Victoria Station. Der er afgange to til fire gange i timen døgnet rundt. Ruten hedder A6 i dagstimerne og A7 i nattetimerne. Billetter kan købes i ankomsthallen eller på busstationen.

Lufthavnens officielle taxapartner er Checker Cars, der har en skranke i den internationale ankomsthal. Turen ind til byen tager cirka en time og koster omkring 70-100 pund afhængig af, hvor i centrum man vil sættes af. Taxaerne kan betales både med kontanter og kreditkort, og der er specielle biler tilpasset kørestolsbrugere.
Kommentere gerne denne side


London rejseberetning

Skriv deres egne rejse til London her.

Brugernes Fotoalbum

Se brugernes egne billeder fra London her..

London Eye  Regndag i London