Madame Tussauds voksmuseum


Har du lyst til at se Shakespeare, Kylie Minogue, Charlie Chaplin og Spice Girls? Disse og mange andre kendte personer er samlede på Madame Tussauds voksmuseum. Man skal nok ikke forvente en hyggesamtale med dem. Til gengæld er de uhyggeligt levende at se på.
Madame Tussauds er en af Londons mest populære attraktioner og tiltrækker hvert år mere end to millioner besøgende. Kvinden, der har lagt navn til museet, Marie Tussaud, designede dødsmasker af mennesker, der blev henrettede af guillotinen under den franske revolution. Blandt andet lavede hun en maske af Marie Antonioette, som stadig kan ses på museet. Museet åbnede i 1835 og rummer i dag et væld af både historiske og nutidige personer.

Museet er enormt og har flere forskellige afdelinger. I Grand Hall kan man se statsoverhoveder og kongeligheder fra den engelske historie. Spirit of London er en helt lille forlystelse i form af en taxitur gennem 400 års engelsk historie. Blandt alle de historiske skikkelser kan man se de nyeste kendisser inden for sport, populærmusik og film. Og de besøgende kan ikke blot se på figurerne men også deltage i forskellige interaktive lege med dem. Eksempelvis kan man kan være med på scenen, når Amy Winehouse modtager sine Music Awards, man kan se traileren til den nyeste Bond-film sammen med Daniel Craig, spille basketball med High School Musical-stjernen Zac Efron - eller hvad med en skræmmende Halloween-tur med tegneseriehunden Scoopy-doo? Temaerne skifter med jævne mellemrum, så der er altid noget nyt at se for tilbagevendende gæster.
Det er både imponerende at skue de meget nøjagtige voksmodeller og samtidig en sjov og overraskende oplevelse for hele familien. Men de mindste børn skal måske skånes for Madam Tussauds Rædselskabinet (Chamber of Horros), der trods en humoristisk tone kan få hårene til at rejse sig selv på fuldvoksne besøgende. Her fremvises scener fra skrækfilm, mordere og andre uhyggelige personligheder i et dystert scenarium af specialeffekts og lyde.


For at komme til museet via undergrundsbanen skal man stå af ved Baker Street. Almindelige billetter koster 20-25 pund, men der kan også købes familiebilletter: Dertil kommer billetter, der gælder for flere dage samt VIP-billetter, som blandt andet inkluderer et voksaftryk af egen hånd.

Kommenter om Madame Tussauds voksmuseum
hvad koster det at komme derind?.
Created 01/21/10 13:18:09Kommentere gerne denne side


London rejseberetning

Skriv deres egne rejse til London her.

Brugernes Fotoalbum

Se brugernes egne billeder fra London her..

London Eye  Regndag i London