London Aquarium


Londons store akvarium er en af byens hovedattraktioner – specielt for børnefamilier. Med 500 forskellige arter fordelt på alt fra koralfisk og ferskvandsfisk til regnskovsfisk og robotfisk skulle der være nok at se på for store som små.
Tæt ved Themsen lige ved det store pariserhjul London Eye ligger London Aquarium, der er et af Europas største. Akvariet ligger inde i County Hall bygningen. Her kan man se blandt andet se klovnefisk, rokker, søheste, to meter lange hajer og nogle af verdens giftigste fisk. De der tør, kan få lov at røre ved nogle af dyrene, for eksempel søstjerner og krabber. Alt i alt er akvariet hjem for mere end 500 forskellige arter fordelt på 50 akvarier.
London Aquarium


Der er gjort alt for at give et fiskene godt og naturligt miljø for, som samtidig ser autentisk ud for de besøgende. Således er akvariet delt op i 14 forskellige afdelinger alt efter hvor fiskenes naturlige levested er. Eksempler på områder er regnskov, Det Indiske Ocean, koralrev, åer og tropisk ferskvand.

Akvariet har et specielt børneområde hvor familiens yngste kan komme på en ”virtuel sejltur” rundt i akvariets 14 områder, de kan lære en masse sjove ting om fisk og se billeder af farverige fisk fra hele verden. Der arrangeres hele tiden nye events specielt for børn.

For ægte fiskeelskere er der mulighed for at adoptere en fisk. Den der adopterer, modtager foruden et certifikat, flotte billeder af fisken, gratisbilletter og andre smågaver. Pengene går til akvariets forsknings- og beskyttelsesprojekter. Gennem medier og samarbejde med forskellige organisationer, arbejder London Aquarium for at øge fokus på beskyttelse af marinelivet verden over. Udover de levende fisk er der kommet en ægte robotfisk til samlingen. Den lille computerskabelse er leveret af Essex University og kan svømme rundt og orientere sig som en rigtig fisk.

Det koster cirka 13 pund at komme ind og 10 pund for børn mellem 3-14 år. Børn under 3 år kommer gratis ind, og der er mulighed for at købe en familiebillet til omkring 44 pund. Åbningstiderne er mandag til fredag 10.00-18.00 samt lørdag og søndag 10.00-19.00. Dørene lukkes for indgang en time før lukketid. Juleaftensdag er åbningstiden 10.00-16.00. De nærmeste undergrundsstationer er Westminister og Waterloo.

Fra november 2008 til marts 2009 gennemgår akvariet en stor restauration til 5 millioner pund. Ud over restaurationen vil akvariet i denne periode tilføre nye arter til de eksisterende 500. Under restaurationsperioden vil visse afdelinger være lukket, men der er stadig åbent for besøgende.


Kommenter om London Aquarium
god side.
Created 11/26/10 10:44:48Kommentere gerne denne side


London rejseberetning

Skriv deres egne rejse til London her.

Brugernes Fotoalbum

Se brugernes egne billeder fra London her..

London Eye  Regndag i London