Gatwick Lufthavn


Med over 30 millioner passagerer om året er Gatwick en forholdsvis stor lufthavn, som tilbyder passagererne et bredt udbud af butikker, caféer, restauranter og barer. Hvad enten man vil købe toldfrie drikkevarer, parfumer, tasker, chokolade eller en pocketbog til ferien, så er der mulighed for det. Den mest interessante information for de ankommende passagerer er formodentlig, hvordan man hurtigst og billigst kommer ind til det sydende centrum af London. Der er flere forskellige muligheder.

Gatwick Expressen er en toglinjen, der kører fra lufthavnen til Victoria Station i London centrum. Toget kører uden stop, og turen tager cirka 30-35 minutter. Gatwick Expressen er den hurtigste måde at komme ind til byen. Der er afgange fire gange i timen mellem klokken 5 om morgenen og til midnat. En enkelbillet koster cirka 17 pund. Fra Victoria Station kan man benytte London Underground til andre dele af byen.

En anden mulighed er Southern Train, der ligeledes kører til Victoria Station. Toget stopper nogle gange undervejs, så turen tager omkring 35-40 minutter. Til gengæld ligger billetprisen kun på 11 pund. Toget går cirka hvert kvarter mellem klokken 5 om morgenen og til midnat.


National Express Dot2Dot-service er en minibus, som tager passagererne til præcis det hotel eller vandrehjem, de ønsker. Man skal dog være opmærksom på, at andre passagerer sandsynligvis skal sættes af på andre hoteller. Man kan ligeledes blive samlet op ved sit hotel, når turen går tilbage til lufthavnen.

Andre muligheder for offentlig transport fra Gatwick til centrum er First Capital Connect, som går fire gange i timen til London Bridge. Turen tager 30-45 minutter og koster cirka 11 pund. Easybus kører passagerer til Fulham Broardway på 65-80 minutter tre gange i timen og turen koster under 5 pund.
Lufthavnens officielle taxapartner er Checker Cars, der har kontorer i begge terminaler. Turen til London tager cirka en time og koster omkring 75-85 pund. Taxaerne kan betales både med kontanter og kreditkort, og der er specielle vogne tilpasset kørestolsbrugere.


Kommenter om Gatwick Lufthavn
hej. jeg vil lige tilføje at hvis man skal være i london over flere dage og skal køre med offentlig transport, så kan det bedst betale sig at købe en period card, det er ligesom mdr kort men kan laves til de antal dage man ønsker..
Created 03/19/10 10:38:36Kommentere gerne denne side


London rejseberetning

Skriv deres egne rejse til London her.

Brugernes Fotoalbum

Se brugernes egne billeder fra London her..

London Eye  Regndag i London